28 december 2007

Kissemiss


Jag kunde bara inte låta bli att sticka den här katten :) Visst är den för söt :) Nu kan man sticka en hel armé med katter till de som är allergiska men som vill ha en egen liten miss :)

26 december 2007

Resultatet


Så här blev resultatet av kalenderstickningenhos Johanna. En jättekul idé!! I den stora väskan har man plats för godis och i den lilla påsen lägger man x och o. Dessa ska man ha för att spela luffarschack på baksidan av den stora väskan :)

23 december 2007

God Jul och Gott Nytt År


Jag vill bara önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År med ett foto på min älskling Albin och en tovad tomte som jag nyligen gjort :)

21 december 2007

Färdig


Nu har min tovade tomte blivit färdig, ev ska jag placera ett par glasögon på näsan åt honom :) men annars är han klar. Jag tyckte den blev kanonsöt!! Den ska få vara med oss på jularna framöver. Kankse man ska sticka lite tomtar till barnbarnen också som dom kan ha?! Ja, det hinns inte med till denna julen men till nästa så. Stoppningen är en flaska och lite restgarner.
Med på bilden är vår lilla huskatt Mini. Skenet bedrar kan jag tala om!! Igår satt hon uppe i granen!! Tur att vi inte klätt den ännu!!

19 december 2007

Kalenderstickning


Idag skulle vi sticka blad till kalendern hos Johanna. Jag fick för mig att använda ett helt annat garn till löven så jag testade ett lurvigt garn som heter Tindra från Järbo garn. Löven blev lurviga förståss men jag klippte ner dem och se jag tycker de blev riktigt bra. De skulle se ut som det mörkgröna på bilden. På det ser man ju strukturen bättre men jag tyckte att det blev lite roligare i Tindra. Till vänster syns bladet som oansat :)

17 december 2007

Tovad tomte


Jag håller på att sticka en tomte som ska tovas i maskin. Just nu ser den ju inte allt för rolig ut men det blir nog bättre. Måste köpa strumpstickor idag!! Rundstickorna räcker inte längre!!
Den ska knytas ihop runt halsen och stickas på med näsa och armar så småningom. Skägget ska också dit inna den är färdig, naturvit Canto används till skägg.

Kalenderstickat


Jag undrar vad detta ska bli? Kanske en påse för godis och en kasse med blommotiv på? Ja, vi får se de närmsta dagarna på Johannas kalenderblogg vad detta månde bliva?!

13 december 2007

Fullt upp

Ja, jag har inte lagt handarbetet och bloggen på hyllan :) Nädå, jag har fullt upp faktiskt!! Kryddpartyn, ljuspartyn, leveranser, jobbet, julstöket, stickning, adventskalenderstickning, nytt golv i köket och sist men inte minst så har jag blivit mormor!! Vilken känsla!! Helt underbar!! Den 11 december såg lilla Joline dagens ljus och jag är nog lika lycklig som när jag själv fick barn ... nä, det är en ännu större känsla :) kan inte förklara den!!

Men snart kommer det mer foton på små alster :)

8 december 2007

Tomteluva



Nu har jag stickat färdigt tomteluvan. Det gick himla fort faktiskt!! Men jag gjorde den minsta storleken också :)


Istället för vanliga stickor så använde jag strumpstickor för då slipper jag den tråkiga sömmen bak.


Min lilla älskling Albin ser väl inte så där väldigt överförtjust över att behöva bära detta spektakel :)
Jag ska sticka en till luva till hans syster Wilma. Undrar om hon gillar modellande bättre.

5 december 2007

Tofflor

Sent igår kväll fick jag för mig att jag måste testa att göra dessa urgulliga tofllor. Ja, dom är ju inte ett dugg gulliga just nu :) men dom kommer att bli det som färdiga. Mitt barnbarn kommer att traska omkring med två möss på fötterna :)

Just nu ser tofflorna ut så här!

3 december 2007

Adventskalenderstickning


Jag hittade en blogg på internet där man får sticka en liten bit varje dag. Man vet inte resultatet utan det blir en överaskning på julafton :) Jag har börjat och så här ser stickningen ut idag:

Jag är så nyfiken på vad det ska bli men det ska iaf stoppas godis i den och sånt gillar jag så det blir säkert någon bra :)
Här hittar ni kalendern ifall ni själva vill pröva:

2 december 2007

Vantar


Nu har jag mitt andra par vantar på stickorna. Om det blir en julklapp eller om dom blir sparade till nästa års julmarknader vet jag inte ännu, det får vi se senare. Jag tror jag ska sätta fast nån applikation på ovansidan på vantarna, kanske det blir en nån tofs också.

Vantarna blir tjocka och varma. Härligt i det här ruskvädret som vi har just nu!! *brrr*

1 december 2007

Julgardin

Jag hann bli färdig och jag hann få upp julgardinen!! Själv tycker jag att det blev himla bra! Tyget heter Farbror Frost och "tomtarna" påminner om Gandalf i Sagan om ringen.
Kapporna är fodrade med rött tyg på baksidan och sedan upprullad på en pinne. Runt om kappan sitter två svarta satinband för att hålla "rullen" på plats. Sidogardinerna är bara raka längder med ett rynkhuvud på 6 cm.

Det jag känner mig mindre nöjd med är den vita gardinstången som lyser så vit mitt i allt!! Jag måste nog investera i ett par svarta gardinstänger!!