26 januari 2008

Bokinköp

Jisses!! Den här veckan har jag verkligen köpt en massa böcker!! Vet inte riktigt när jag ska få tid att göra allt jag skulle vilja men det var en annan femma :)

Boken med mönster på japanska var en riktig hit!! Vilken bok!! Den är hur enkel som helst att förstå sig på eftersom den har diagram och bilder på hur man stickar istället för text till mönstren. Inte blev det sämre av att den svenska boken "Bonniers stora bok om stickning" hade en diagrambeskrivning i sin bok där diagrammet förklarades med svensk text. Så dessa två böcker kompletterar verkligen varandra! Stickhandboken kommer att bli en annan favvis! Upplägget liknar det japanska men med svensk text.

Den ena av de två böckerna som ligger framför har jag redan använt mig av. Det var när jag sydde den fodrade västen till Albin. "Ulliga gulliga hundar" handlar om hur man tovar sin egen hund. Jag sparade lite päls när vi klippte Albin för att använda i tovningen :)

Trastofflor

Idag åkte jag till Erikshjälpen för att hitta något som jag kunde virka mig ett par trastofflor av :) Jag trodde att jag skulle få lov att klippa själv men där stod en korg full av tillklippta mattrasnystan!! 2-/hg var priset. Nystanet vägde 180g så det blir ju väääldigt dyra tofflor :)

Fast nu hittar jag inte rätt virknål!! Får leta en stund till annars köper jag en ny på måndag!! Jag ville ju sätta igång nu ju!! Jag hoppas verkligen att nystanet räcker!! Det står 250g i mönstret. Jag får väl skarva med en vit kant upptill om det inte skulle räcka. Men jag tror att dom blir riktigt mjuka och sköna!!

Albins fodrade jacka


Nu är jackan, eller väst är det väl egentligen , färdig. Det blev två :) Den första blev lite för kort över bröstpartiet och kort i ryggen så jag sydde en till, jag hade ju tyg hemma. Han verkar iaf trivas i den. Hög krage och vattentätt på utsidan ifall det kommer regn eller snö.


Han älskar ju att vara ute så nåt fick man ju lov att göra!! Men det var viktigt att få av pälsen eftersom den var så tovig!

24 januari 2008

Hundjacka

Idag måste jag lite snabbt sy ihop en jacka till Albin. Vi fick tid hos frisören idag och vi kommer att klippa av all päls på honom. Jisses så mycket tovor den lilla stackarn har!! Jag borstar och kammar men inget hjälper så nu blir det till att klippa honom ordentligt. Men han kommer ju att frysa!! Så nu utgår jag från mönstret till reflexbästen jag gjorde åt honom plus att jag gör en bröstlapp som kommer att sättas ihop med ryggdelen. Bilder kommer när det är klart! Måste in och sy nu!!

21 januari 2008

Påtning och japansk stickning

Igår letade jag efter sticklistor på Yahoo och hittade två, trodde jag, som skulle vara spännande att gå med i. Sagt och gjort så klickade jag på join. Det var inte alls vad jag trodde så nu har jag fått två nya intressen :) FrameKnitting och KnittingJapanese heter listorna. Knitting som knitting trodde jag men oj så mycket snyggt man kunde göra!! Frameknitting är väl vad vi här hemma kallar att påta tror jag och de japanska mönstren bara föll jag pladask för!! Så nu har jag beställt en bok om Japansk stickning. Kanske man får lov att lära sig japanska först :) , tack och lov så är de japanska stickmönstren massor med bilder som visar hur man ska göra. Vi får väl se hur det går. Det är farlig med internet!! Man får så många nya intressen hela tiden!!

Är det någon av er som har hållit på med påtning, inte bara snoddar, och japansk stickning? Skulle vara roligt att höra av er om man skulle behöva några goda råd :)

Färdig med babyvantar

Nu är Jolines vantar färdiga :) För att få garnet att räck fick jag lov att repa upp vanten som jag stickade med Candle Flame-mönstret, så precis var det med garn!! Nu har jag bara en liten snutt kvar av det. Men det räckte till en snodd och två "fusktofsar".

Jag var inte riktigt nöjd med hur det såg ut när jag sydde ihop vanten så istället för att lägga sömmen som avskiljare mellan över och under-hand så lät jag den löpa mitt uppe på handen som ett eget mönster. Det blev mycket bättre för då kan man tro att det ingår i mönstret :)

Ja, ja, jag är iaf nöjd med vantarna och jag hoppas att Joline och hennes föräldrar också gillar dom.

20 januari 2008

Babyvantar i nätpatent

Eftersom jag inte blev särskilt nöjd med babyvantarna i CF som jag stickade (bara en av ;) ) så kom jag idag på att nätpatent kanske skulle kunna funka. Jag har stickat några varv nu och det ser bra ut. Kruxet är att man stickar dom på två stickor så jag måste sy ihop sidorna med maskstygn. Vet inte riktigt hur det kommer att se ut men jag får väl testa :)
Att sticka i nätpatent gör ju stickningen lite tjockare också så den håller värmen om de små händerna.

13 januari 2008

Reflexväst


Igår sydde jag en reflexväst till min lilla älskling Albin. Jag tog den gamla som modell för mönstret och sen satte jag dit resårband och en knapp istället för kardborrebandet. Det blev mycket bättre!! Nu syns han ute utan att det sliter och drar i pälsen när han ska komma in och vi ska försöka lirka av reflexvästen.
Jag tyckte den blev kanonbra. Tror även att Albin gillar den :)

10 januari 2008

Sjalen går sakta men säkert framåt

Åhhh, tänk om jag ändå fick sitta och sticka på sjalen hela dagarna!! Den är så himla rolig att sticka!! Men det är ju bara en massa jobb, städning och tvättning hela dagarna!! Så här långt har jag kommit och varje varv tar ju längre och längre tid så jag hoppas vara färdig framåt vårkanten eller i sommar med den . Tanken är att jag ska ha den ute under svala sommarkvällar. Åh, himmel så jag längtar efter lite sol och värme!!
Snart känner jag att jag får lov att byta till rundstickor. Det blir ganska tungt på stickorna längst ut :)

Babyvantar


Igår stickade jag färdigt den första babyvanten till Joline. Jag vet inte men jag är inte särskilt nöjd med den ;( Hm, ja den är ju inte riktigt klar än förstås men den känns inte bra. Kan undra om det kommer att bli två vantar klara eller om det får bli ett misslyckat försök. Jag stickade in en CF i vanten och det är den som inte känns riktigt bra. Vad tycker ni?

5 januari 2008

Nu é hon på gång

Nu har jag fått kläm på mönstret till Candle Flame!! Härligt! Min första sjal är på gång att stickas men den kommer ju att ta sin tid förståss! Det roligaste var att jag redan hade garn hemma till den. Sånt gillar jag! När sticklusten och idéerna kommer samtidigt så är det bra att ha ett förråd. Fast just det här garnet hade jag alldeles glömt bort. Det kan ju bero på att stickorna samlat damm under flera år. Jag hittade 9 nystan av ett vitt acryl/polyamidgarn som ger lite mohairkänsla. Det bästa var att det var 100g/nystan och det ska väl räcka till en sjal :) och prislappen satt också kvar. Ett nystan kostade 9,95!! Det var nog ett tag sen som jag köpte det :) Garnet heter förresten Chanteleine och finns antagligen inte kvar att köpa, tyvärr!

4 januari 2008

Candle Flame


Yes, yes, yes!! Jag tror jag klurat ut den engelska beskrivningen :) Igår kväll satt jag och testade att sticka enligt mönstret men det blev då bara kattsk_t av allt. Fanns ju inte en maska som satt där den skulle. Men i morse när jag vaknade så hade jag fått sova på saken och nu har jag stickat början på sjalen och det verkar som jag har kommit på "den rätta knycken" :) Så här ser provlappen ut än så länge men jag ska sticka en bit till på den innan jag ropar hej!!

Ny idé


På nyårsafton (på dan) satt jag och stickade på denna väska. Jag gjorde om locket till den här och tovade den (bild på det kommer senare). Jag skulle ha gjort mittpartit på stjärnana lite högre kanske men annars blev den bra. Kul att testa nya saker!! Jag ska testa att sticka ett hjärta till lock också och kanske lite andra varianter :)