28 januari 2013

Jag kunde inte låta bli

Nä, det gick inte!! Jag var så sugen och nyfiken på detta med dubbelstickning så jag fick bara lov att börja på mössan jag tänkt sticka!! Det är inte då svårt som man kan tro men ensamhet och koncentration är att föredra. Ja iaf så här i början när man håller på att lära sig :)

Det syns kanske inte så bra ännu men det som är vitt på framsidan är rött på baksidan och tvärtom.

21 januari 2013

Ja, så kan det bli

Efter att ha stickat mössan i dubbelstickning i ca 5 cm så insåg jag att garnet var för tjockt för att dubbelsticka med så jag repade upp och började på en tubhalsduk istället men jag har bara en härva så kanske jag får repa upp även den om garnet inte skulle räcka. Jag la upp 40 maskor på stickor 8 och stickar 2 rm, 2 am till garnet tar slut. Inte så kul stickning kanske men jag tänkte dekorera med nån snygg knapp när den är färdig.

Jag ska alldeles säkert ge mig på dubbelstickning igen men det får vänta en stund nu då.

Nytt projekt

Nu när kalenderhalsduken är färdig så får jag äntligen börja på nästa projekt. Jag har aldrig stickat dubbelstickning förut så detta är för mig helt nytt. Dubbelstickning innebär att man får, i mitt fall, en vändbar mössa. Både in- och utsida har samma mönster men i olika färger. Det som är bakgrundsfärg på ena sidan är mönstrets färg på den andra sidan.



19 januari 2013

Blockad och klar

Nu är kalenderhalsduken färdig. Den ligger fuktig och utspänd på blockning just nu. Det gick ganska bra att sticka ihop rapporterna. Skarven mellan är nog inget man tänker på sen :)

14 januari 2013

Bakvänd stickning

Går det att sticka "baklänges"?? Jag ska nu göra sista rapporten på min kalenderhalsduk och fick för mig att sticka siffrorna 2012 eftersom det var halsduken 2012 :)

Jag vill även ha samma snygga uppläggningskant på slutet som jag har i början. Om jag lägger upp och stickar denna rapport fristående kan jag få fästa/sticka in den i den näst sista rapporten? Hur gör jag då?

Bilden visar uppläggningsmaskorna i en metod som heter Channel Island Cast-on. Tyckte det var en snygg uppläggning. Ser ut som små pärlor på rad.

13 januari 2013

Tillsammans-stickning

Nu är det dags för en tillsammansstickning i Facebook-gruppen "Stickning" Vi ska sticka ett par  stiliga halvvantar, Abra Alba, efter Matilde Skårs mönster på Raverly. Ska bli spännande men först ska jag nog avsluta min kalenderhalsduk.

6 januari 2013

Fjäril

Jag körde fast totalt på dag 15 i kalenderhalsduken så jag hoppade över den men jag hittade en rapport som passade in från boken som kom med posten idag. Det fick bli en fjäril från boken "Stickarens stora mönsterbok".



2 januari 2013

Det går framåt

Nu är jag tillbaka på jobbet och då blir det mindre tid till kalenderstickningen men jag tar tiden så fort det bara går. Nu har jag stickat 13 av de 24 rapporter som ska stickas. En rapport kommer jag att hoppa över eftersom jag inte kunde klura ut mönstret. Fast en rapport mer eller mindre spelar ingen roll. Känner jag att det skulle fattas en snutt så stickar jag första rapporten igen för då börjar och slutar halsduken i samma stil :)

Det här var en riktigt rolig stickning. Lite pilligt med pärlorna som träs på maskorna allteftersom men det är det värt!! Genom att man trär pärlan över maskande så syns pärlan på både rät- och avigsidan.