31 maj 2013

Stickar vidare

Termometern visar 26° i skuggan och här sitter jag i solen och stickar på halsduksmössan. Ja, vad kan man annat säga att man är galen :) Ja ja, värre kunde det vara, eller hur?

Jag har stickat upp en bit nu och fick lov att ta in maskantalet till 144 maskor istället för 150 som jag började med. Mönstret är delbart med 24 så därför blev det så. Jag gillar verkligen effekten på det här garnet! Det tonar från mörkt till ljust till svart. Skitsnyggt på ren svenska. 

Just nu har jag lite beslutsångest över om jag ska fortsätta göra svarta prickar uppöver resten av mössan eller om jag bara ska låta den vara tonad. Der lutar åt fler prickar för att få lite liv i mössan. 

30 maj 2013

Långluva på gång

Ja, den kallas även halsduksmössa. Jag köpte en när jag var i Tallinn i vår men jag ville sticka en själv också. Jag köpte garnet, Teksrena, i en butik i gamla stan i Tallinn. Garnet är i 100% ull och varje nystan ligger på 100 g och är 350 m. Stickor som rekomenderas är 2-3½. Inte var det dyrt heller! Jag köpte ett kilo för 26 euro vilket blir ca 230 Skr!

Jag stickar just nu "på en hoft" och vet inte riktigt när jag ska maska av för att få den konformig men det ger sig kanske efter vägen. Det finns ett mönster på Ravelry som visar hur det är tänkt att den ska se ut men jag har ett mycket tunnare garn än i det mönstret så jag har räknat om maskantalet. Jag har lagt upp 150 m på rundsticka 3 sen får vi se hur det går :)




Kumihimo

Nu har jag hittat ett nytt pyssel som kan bli riktigt roligt. Det är den japanska flättekniken som man gör på en speciell platta. Kumihimo heter tekniken och det blir fina, flätade snoddar som man kan använda till halsband, armband, nyckelringar mm. 

 

Döskallesjalen är färdig

Nu är den färdig, min fösrsta döskallesjal. Den har varit färdig ett tag och jag har redan hunnit ge bort den till min dotter. Jag har insett att jag inte är någon "döskallemänniska" Jag ska hålla mig till blommor och fjärilar :) Fast visst blev den tuff?

Jag får försöka mig på en sjal med fjärilar istället som jag fick tips om på Online Virkcafé på Facebook.


9 maj 2013

Döskallesjal

Nu har jag lagt den dubbelstickade mössan åt sidan. Jag måste repa upp den eftersom den blev för stor. Så går det när man inte gör en provlappar före "suck" Jag såg ut som Rumpnissarna i Ronja Rövardotter. Voffo då då? Vem släckte ljuset? Voffo gör di på detta viset? Voffo då då. 

Jag tänkte sen att jag kunde göra en fuskolle av den men nej, jag ska repa upp den och göra en mössa iaf. 

Så nu har jag hittat ett annat projekt att virka. Hittade ett, eller rättare sagt två mönster, på döskallesjalar och blev helsåld! Det här måste jag göra!! Jag har nu virkat min första döskalle och inte var det svårt heller :) det ena mönstret hittade jag hos Majken & Kungen men det mönster jag fastnade för var Camillas dödkallesjal. På den virkar man ögonen direkt på sjalen. Men du avgör själv vilket mönster du föredrar. 

1 maj 2013

Dubbelstickad mössa

Har precis börjat dubbelsticka en mössa. Det tar tid men jag är nöjd ned resultatet så det får väl ta sin tid då :) 300 maskor/varv är det på rundstickan!