24 juli 2013

Stickning i sommarvärmen

Sitter på vår underbara altan pch njuter av utsikten och med ett nytt projekt på gång på stickorna. Nä, dom andra projekten är inte klara men man måste ju ha att välja bland :)

Det här ska bli en tröja ur senaste MbyM, modell nr 4, tröja i nätmönster. Jag stickar i Karisma och med stickor nr 7. Jag stickade en provlapp och masktätheten ser ut att stämma ganska bra mot orginalgarnet. 


23 juli 2013

Stickkontroll

Måste ju bara provsticka en bit av mönstret i senaste MbyM med garnet jag köpte på Erikshjälpen häromdan och jag bara älskar mönstret, garnet och färgen!! Jag ska absolut sticka "Tröja i nätmönster" med detta garn! Måste bara ta reda på stickfastheten först!


21 juli 2013

20 juli 2013

Loppisfynd

Idag har vi varit runt på loppisar hemikring plus en sväng på Erikshjälpen. Massa fynd blev det :)

350 g acrylgarn 

3 härvor växtfärgat ullgarn
 
19 nystan Karisma á 10-/st

En bildvävsram för 125-

Och lite olika mönster

Jag är supernöjd!! Jag fyndade även ett par ridbyxor för 10- och ett par ridstövlar för 30- :) Sex stycken böcker blev det också för 1-/st

15 juli 2013

Ny halsduksmössa på gång

Idag började jag på min andra halsduksmössa som mitt barnbarn ska få. Jätteskönt garn att sticka med och den här gången stickar jag inte in något mönster utan meleringen i garnet får klara sig själv. Då kommer det att gå lite fortare också. 

Jag fick lägga mina andra mysteriestickningar åt sidan i helgen för vi har haft besök men jisses vad det har kliat i fingrarna efter något att sticka!! Det var ju inte läge att sticka mönsterstickning samtidigt som man skulle vara social :) Fast idag kunde jag iaf börja på denna efter att ha kollat med barnbarnet hur stor den ska vara runt om. 



13 juli 2013

Året Runts mysteriestickning

Efter mycket möda och stort besvär så har jag fått in den rätta knycken i Året Runts mysteriestickning. De ledtrådar som gavs i Året Runt nr 28, 2013, var att man behövde 3 nystan av färg A och 2 nystan av färg B. Nu fanns inte garnet de rekommenderade här på orten så jag beställde det på Garnlagret. När så garnet kom i fredags satte jag igång på direkten såklart men det var lite kruxigt att förstå diagrammet.

Jag har fått repa upp otaliga gånger men nu verkar det funka fast inte utan livlina!!! Jag trär en "säkerhetstråd" mellan upprepningarna av diagrammet så jag inte behöver repa upp från början om något skulle gå fel. 


10 juli 2013

Boktips

Åh, vilka trevliga saker jag hade i postlådan när jag kom hem!! Garnet kom idag som jag ska använda i Året Runts mysteriestickning. Snygga färger! Jag älskar kombinationen grått och rosa.

Sen låg där två nya böcker i lådan också och vilka underbara mönster i båda två!! Kolla in torgvantarna med hättan från boken Mönstersticka i färg. Helt underbara! Fanns mycket jag vill göra ur de böckerna!





8 juli 2013

Sommarklänning och halsduksmössa

Äntligen är den klar!! Det är bara en sista detalj som ska göras nämligen att lägga den i ättiksbad för att fixera färgen men jag blev så sjukt nöjd med den. Den ska helt klart få hålla mig varm i vinter!!



6 juli 2013

Inte långt kvar nu

Nu är det inte långt kvar innan min halsduksmössa är färdig. Jag är supernöjd med resultatet!! Den ska bli superskön att använda i vinter. Jag är ingen "mössmänniska" i vanliga fall men jag avskyr verkligen när den kalla vinterluften kryper ner innanför kragen på jackan. 


2 juli 2013

Resultatet

Nu har jag testat de nya formarna så nu vet jag inte om jag har tid att gå till jobbet idag!! Jag är helt insnöad på dessa formar och hur man skulle kunna göra andra saker än knappar :)

Tusan så fina de blir!!



1 juli 2013

Smart garnförvaring

Har länge funderat på hur man bäst ska kunna förvara sina garnnystan. Just nu ligger de i en enda röra i massa olika kassar och jag har inte en aning om vad jag har och var. En dag på jobbet kom jag på att hyllorna som vi har till fröförsäljning skulle passa kalasbra!! Jag frågade chefen och han sa ja när jag frågade om jag kunde ta hyllorna efter "frösäsongen" :) Nu ska här bli ordning och reda!!


Nya formarna kom idag!!

Åh så himla roligt!!! De nya knappformarna kom idag. De blå formarna är food-safe så i de kan man gjuta ätbara massor som choklad mm :) Det ska bli så spännande att testa alla!!!