29 augusti 2013

Filten som blev en kudde som ...

... blev ett pannband till sist :) Ja ni kommer kanske ihåg historien om skräddaren som skulle sy en rock men till sist blev ingenting? Läs folksagan under bilderna om ni glömt bort den :) Så höll det ju nästan på att bli här också :)

Det spelar ju ingen roll vad det blev egentligen för jag är nöjd med resultatet. Nu har jag några färdiga rutor med Granny Rose på som jag kan använda till att matcha höstjackan mm med :)





Mäster Skräddare

Det var en gång en liten man som gick till skräddaren med en bit tyg.

- Goddag, goddag, mäster skräddare, sade han och bockade sig. - Goddag, goddag, sade skräddaren där han satt på bordet och sydde med benen i kors. - Kan jag få en liten rock sydd av det här lilla tyget?, frågade den lille mannen. - Det går bra, sade skräddaren. - När blir den färdig? - På lördag. - Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare. Och så gick den lille mannen.

När det blev lördag, så gick den lille mannen till skräddaren igen. - Goddag, goddag, mäster skräddare, är min rock färdig? - Ack nej. - Är den inte färdig? Varför det då? - Ack jo, det bidde ingen rock. - Jaså, bidde det ingen rock? Vad bidde det då? - Det bidde ett par byxor. - Jaså, bidde det ett par byxor? När blir de färdiga? - På lördag. - Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare. Och så gick den lille mannen.

När det blev lördag, så gick den lille mannen till skräddaren igen. - Goddag, goddag, mäster skräddare, är mina byxor färdiga? - Ack nej. - Är de inte färdiga? Varför då? - Ack jo, det bidde inga byxor. - Jaså, bidde det inga byxor? Vad bidde det då? - Det bidde en väst. - Jaså, bidde det en väst. När blir den färdig? - På lördag. - Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare. Och så gick den lille mannen.

När det blev lördag, så gick den lille mannen till skräddaren igen. - Goddag, goddag, mäster skräddare, är min väst färdig? - Ack nej. - Är den inte färdig? Varför då? - Ack jo, det bidde ingen väst. - Jaså, bidde det ingen väst? Vad bidde det då? - Det bidde ett par vantar. - Jaså, bidde det ett par vantar? När blir de färdiga? - På lördag. - Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare. Och så gick den lille mannen.

När det blev lördag, så gick den lille mannen till skräddaren igen. - Goddag, goddag, mäster skräddare, är mina vantar färdiga? - Ack nej. - Är de inte färdiga? Varför då? - Ack jo, det bidde inga vantar. - Bidde det inga vantar? Vad bidde det då? - Det bidde ingenting. - Jaså, bidde det ingenting? Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare. Och så gick den lille mannen och kom aldrig mer igen.

27 augusti 2013

Granny Rose

I fjol köpte jag två härvor av garnet " In Silk". Ett helt underbart garn i merinoull och silke. En grå och en rosa härva à 100g. Hade inte en aning om vad jag skulle göra av det då och inte förrän idag har jag kommit på det. Jag menar, vad gör man av 200 g garn i olika färger??

Eftersom vi väntar tillökning i släkten så kan man ju virka filtar till de nya små liven och eftersom vi vet att ett av nytillskotten är en liten tjej så passar det ju bra med rosa också. 




24 augusti 2013

Som balsam ...

... för frusna fötter!

För ett par år sedan designade jag ett par benvärmarsockor och jag bara älskar dom!! Så sköna att mysa runt i här hemma. Om jag är kall om fötterna på nätterna så får jag ofta kramp då sätter jag bara på mig dom här och jag får varma sköna fötter och slipper krampen :)

Jag stickade skaft och fot i två olika ullgarner. Skaftet är stickat i ullgarnet "Smart" medan foten är stickad i "Fritidsgarn" båda från SandnesGarn. Sen var det bara att tvätta sockorna i maskin så foten tovade sig och blev kompakt medan skaftet fortfarande var "löst och ledigt".



Jag har även ett par svarta på gång. Ni ser att foten blir groteskt stor men den blir ju bra när man tovat den




18 augusti 2013

Grytlappen är färdig

Så blev den färdig till sist, den dubbelstickade grytlappen eller egentligen så är det en provlapp som blev en grytlapp :) Det var kanten som jag fick klura lite på men jag fick till den till slut. Nästa sak jag fick klura på var att få till en snygg avmaskning. Bäst blev det när jag virkade av maskorna men det blev lite för löst så det får jag jobba vidare på.

Resultatet


Avmaskningen

17 augusti 2013

Fin i kanten

Kolla vilken skillnad det blev på kanten!! Jag snor trådarna när jag vänder arbetet istället för att sticka sista maskan med båda trådarna. Nu blev jag nöjd :)


16 augusti 2013

Färdig men inte nöjd

Ja, då var den dubbelstickade grytlappen färdig och jag är inte nöjd ned resultatet fast det skulle vara konstigt om första försöket skulle bli perfekt :)

Nu ska jag sticka en till och göra kanten på "mitt sätt". På den här blev kanten jätteful så jag virkade en kant med fasta maskor runt men jag tycker inte att det så mycket bättre det heller.


Snyggare kant

Inatt vaknade jag och fick en idé hur jag skulle få en snyggare kant på gryt-/ provlappen jag stickar i dubbelstickning. 

Ser ni skillnaden på kanten? Från den sist stickade svarta rutan har jag använt min idé :)


15 augusti 2013

Dubbelstickad grytlapp

Ville testa hur man dubbelstickar "fram- och tillbaka" på en grytlapp men jag tycker kanten blir ful :( Hittar ingenstans på nätet där man får beskrivning på en snygg kant. Kantmaskorna stickar jag med dubbelt garn både i början och slutet av varvet. Tänkte sticka en jacka/väst till vintern men vill ju att kanten ska bli snygg.

Men det här med dubbelstickning är verkligen roligt!! Så jag ger mig inte! Vill verkligen få till kanten. I "värsta" fall får jag väl sy dit ett kantband.


14 augusti 2013

Jag har stickat ett TÄLT

Ja så var då tröjan färdig och det blev ett tält!! Jösses!! Jag stickade en provlapp innan jag började på tröjan men det blev då inte bra!! 

Ja, ja det är väl bara att göra om då :)


3 augusti 2013

Sakta men säkert

Ja, det hår sakta men säkert framåt på min nättröja från senatse numret av MbyMe. Jag tror den kommer att bli kalasfin när den är färdig.

Jag har köpt 15 nystan i cerise också av Karisma. Vi får se vad det blir av dom nystanen sen. Har inte bestämt mig ännu. Kan bli en nättröja av dom också :)


Bakstycket är snart färdigt



Närbild på rutorna.