26 februari 2014

Idag har jag fyndat

Idag har jag verkligen fyndat! Jag åkte till Erikshjälpen i hopp om att hitta en knyppeldyna. Jag har varit lite sugen på en sån länge men trott att ingen av mina vänner var det så när jag hittat nån så har jag haft en diskussion med mig själv om det är nödvändigt och om jag verkligen kommer att använda den. Den sidan har alltid vunnit och jag har avstått köpet.

Ja, ja så är det här i livet. Så när jag var på Syfestivalen i Stockholm med mina väninnor så fick jag veta att dom också ville lära sig knyppla! Så då var det bara att börja leta efter knyppeldynor. 

Ok, vidare till idag och mitt besöksmål Erikshjälpen. Jag styrde direkt mina steg mot hyllan med handarbetstillbehören och som jag trodde så fanns där ingen knyppeldyna. Insåg att det får vänta ett tag till och det gör väl inget eftersom vi ännu inte anmält oss till någon kurs. 

Däremot så hittade jag tio stycken jättefina och välvårdade sticktidningar från 1951-1952!!! Så mycket snygga mönster!! Så många snygga topar, cardigans mm. Nu har jag massor med mönster som kan passa att stickas till att använda i vår veteranbil under Classic Car Week här i Rättvik. Helt underbart!!

 
När jag står i kassakön för att betala mina tidningar så hör jag en av mina väninnor inne i butiken och hon ropar på mig. - Vad tror du om den här, säger hon, och håller upp en knyppeldyna! - Jag har redan fått tag på en men jag tänkte på er när jag såg den". Goa lilla du!! Nu har jag en knyppeldyna i min ägo så nu ska vi bara ha tag på en till, till vår andra väninna, sen kan vi börja kursen.



24 februari 2014

Skuggar vidare

Oj så roligt det här är!! Har nu kommit upp till hakan på "The King of Pop". När man står rakt framför en skuggstickning så är det bara ränder man ser i kontrastfärger men om man däremot ser stickningen ur en speciell vinkel så framträder plötsligt ett motiv! Hur häftigt som helst. Mönstret jag stickar hittar du på Ravlery.

Sett rakt uppifrån/framifrån


Sett nerifrån.
Michael Jacksons hals och haka


20 februari 2014

Vilken tavla

Ja, inget misstag alltså. Stickar en tavla eller ev en framsida på en kudde i skuggstickning. Det är så spännande att se resultatet växa fram.

Framsidan sedd uppifrån
 
Baksidan
 
Framsidan sedd nerifrån
 
Så här ska resultatet bli när den är färdig.
Mönstret hittar du här.




17 februari 2014

Stickar en tavla

Nu har jag fått blodad tand för det här med skuggstickning. Har börjat sticka en tavla eller ev ett kuddfodral med skuggstickning. Den kommer att ta en stund att göra men vad gör väl det.

Det jag har läst mig till är att man ska ha tunnare stickor än vad banderollen på garnet säger. Detta för att få ett tätare resultat. Just nu känns det som om stickorna är alldeles för tunna och att jag inte kommer att se några skuggeffekter men jag kör på ändå. Roligt och spännande!!
 
Framsidan på arbetet. Inga skuggeffekter syns ännu.


Baksidan på ggstickningen. Här syns det att områdena är olika.



Skuggstickning

Nu har jag hittat en annan teknik inom stickning som jag tycker är riktigt rolig. Skuggstickning eller illusion knit. Stickningen bygger på två färger och bara aviga och räta maskor som framträder i ett mönster när man tittar på stickningen ur olika vinklar.

 
Home Sweet Home sedd uppifrån

 
Samma provlapp med Home Sweet Home sedd snett nerifrån


Stickar en till i färg :)

13 februari 2014

Dubbelstickning

Testar att dubbelsticka och oj va roligt det är. Det här är bara en liten provlopp, fram- och baksida. Jag vet inte hur jag ska få uppläggningsmaskorna och avmaskningsmaskorna att se snygga ut. Får klura vidare på det. Mönstret som jag använt kommer härifrån.


11 februari 2014

Mimmimössa

Idag har jag virkat en Mimmimössa till en liten tjej. Den är ju bara för söt!! Mönstret jag har använt hittade jag hos Kungen och Majkis men jag har ändrat lite och kombinerat med ett annat mönster också så helt lik den som Kungen och Majkis har är den inte.

Jag använde virknål nr 3,5 och garnet jag använde heter "Bravo".





10 februari 2014

Hjärtefilten

Nu är äntligen hjärtefilten färdig för leverans. Den tog sin lilla tid men det beror mest på att jag har andra projekt på gång också. Nu ska denna filten värma ett lite barn i Etiopien.
 
Tack till Sandnes Garn som sponsrat med garn till alla dessa filtar. Det känns bra att man har kunnat bidra med arbetet för dessa barn.