16 april 2014

Färger värdig en Rättvikshäst

Planerar redan flera rutor till min Rättviksfilt, bl.a. en med motiv av en Rättvikshäst som är grå och med dekor i svart, vitt och vinrött. Jag har köpt härvorna och nystat dem. Nu ska jag bara sticka klart breddan.

 
 

Ruta nr 3

Har inte stickat så långt ännu på ruta nr 3. Jag har varit väldigt tveksam till resultatet och varit i valet och kvalet, repa upp eller inte, spola hela idéen med breddan och göra något annat. Men idag bestämde jag mig för att köra för att se resultatet innan jag bestämmer mig helt och jag måste bara erkänna att jag känner mig smått nöjd än så länge.

I varven mellan färgbytena ska jag sy in tunna trådar för att få rätt stuk. Tanken är inte en stickad kopia av breddan utan att breddan är en inspirationskälla till stickningen och färgvalet. 

De breda ränderna är avmaskningsvarv. 





13 april 2014

Ruta 2 är klar

Den "nya" andra rutan är färdig eller nästan iaf. Jag ska brodera in lite nerver i löven med tunt garn och fästa lite trådar. Nu ska jag bara skriva ner hur jag gjort innan jag glömmer. Det är lätt hänt! Rutan ska naturligtvis även blockas så den blir slät och fin.

Diagrammet på blomman är lånad från drops vantmönster.

 

7 april 2014

Såååååå missnöjd

Jag är så missnöjd med ruta nr två att jag kommer att repa upp hela rutan! Hjärtat nere till vänster ryker och snöstjärnorna blir något mindre och tätare. När jag kom upp till varvet innan snoddvarvet så var rutan lika stor som den första rutan och då hade jag åtta varv kvar att sticka :(

Tanken med rutor är ju att de ska bli lika stora! Ok, detta blir en "läroruta"!! Inga fler rutor där jag ska avsluta lika som jag började!!





Ruta nummer två

Har kommit en bit på väg med ruta nummer två. Stickade ett snoddvarv nedtill och jag kommer att avsluta rutan lika som jag börjat. Stickningen ser lite "knölig" ut just nu men jag hoppas det rättar till sig vid blockningen.  I högra nedre hörnet har jag stickat in ett hjärta i avigmaskor. Vet inte om jag bara ska låta det vara så eller brodera med en av trådarna runt? Ja, det återstår att se.

Det tar en stund att göra mönstren även fast man har andra motiv att kolla på. Stjärnan jag stickar är ett klassiskt mönster men jag har ändrat för att passa till min ruta.





Rutan färdig

Ruta 1 i min Rättviksfilt är färdig och mera garn är inköpt. Härvorna är nystade och ligger och väntar på att bli fina rutor i min egen filt. Det är så spännande att fantisera ihop egna mönster!! Ruta 1 är från boken "The great North Amrican afghan". Där fick jag ett hum om hur stor rutan blir och kan ha den som stöd för mitt fortsatta rutsticksnde.

Kommande rutor ska förhoppningsvis innehålla både dalahästar, kurbitsar och mörksuggor. 



Kampes Ullgarn


2 april 2014

Nytt projekt, Ruta 1


Har startat ett nytt projekt :) Jag tänker sticka en filt som landar i Rättviks färger, rött, blått, vitt, senapsgult, mossgrönt. Här har jag börjat på en ruta från boken "The Great North American Afghan". Garnet, Kampes 100% ull i färg207, har jag köpt på Garncentrum i Rättvik.
 
Ruta 1


Men!!!!!

Jag får inte till det här!!! Vad gör jag för fel?? Samma garn, samma storlek på virknålen, samma mönster men tre olika dagar och tre olika storlekar!! Den mittersta gjorde jag först och blev nöjd sen gjorde jag en till (den till vänster) som blev sladdrig och ful. Då gjorde jag den sista (till höger) som ett sista försök och den blev ännu mindre!!! (Nä den är inte klar,  jag drog av garnet i sista hörnet innan jag gjort de sista maskorna eftersom jag inte var nöjd ... alls). Jag skippar denna sjal och använder mina rutor till applikationer på redan färdiga plagg.